Relaties

Wat je vasthoudt raak je kwijt, wat je loslaat blijft bij je, wat je vrijlaat komt naar je toe

RELATIETHERAPIE

Zonder relaties, ook al zouden we het soms wel willen, lijkt ons leven op een of andere manier leeg.  De behoefte om je voort te planten, de behoefte aan nabijheid die de angst voor eenzaamheid activeert en het verlangen om te functioneren binnen een veiligere wereld, zijn enkele belangrijke redenen voor de steeds terugkerende investeringen die we doen in liefdesrelaties.

 

Tijdens relatietherapie gaan we kijken naar de wondes die aanwezig zijn, alsook de valkuilen, maar ook de sterktes binnen de relatie(s). We trachten een duidelijk grondplan te maken en te zoeken naar de behoeften van elke partij.  Soms kan die uitkomst leiden tot een snel herstel en een diepere hechting, maar soms ook tot een defintieve breuk. Deze zal dan onder begeleiding en dus ook zo respectvol mogelijk gebeuren. Zolang alle partijen willen investeren is een oplossing of een uitweg. De relatietherapeut zal hierin de coachende rol spelen en soms als onpartijdige arbiter optreden.

IK ZIE ME GRAAG

Zelfliefde, zelfcompassie, zelfzorg,…

Deze woorden zijn ons niet vreemd, maar passen we dit wel toe? Zelfzorg vraagt focus, respect, liefde, een niet kritische blik, schouderklopjes, grenzen aangeven.. Belangrijke elementen die we nu net niet bewust hebben aangepakt tijdens onze groei van kind naar volwassene. Toch is het uitermate belangrijk om jezelf graag te zien. Je eigen beste vriend te zijn en ultieme zorg te geven aan die vriend. Tijdens individuele therapie leggen we de nadruk op dat zelfbeeld, trachten we te ontdekken wie je bent en wat je wil.  Onvoorwaardelijke acceptatie is de basisregel tijdens deze zoektocht.

KINDEREN EN LIEFDE

Onvoorwaardelijke acceptatie , Echtheid en Empathie

Dit zijn de drie therapeutische kernvariabelen van Rogers.  Drie kernwaarden die ook toepasselijk zijn voor een gezonde relatie tussen kind en ouder.  Begrijpen wat er omgaat in de wereld van jouw kind is niet eenvoudig en dat moet ook niet altijd. Er zijn met al je warmte, liefde en aandacht , in je beste vorm als ouder, daar kan je naar streven als ouder.   Die handleiding kunnen we samen schrijven tijdens de coaching.